Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- سومین شجره نامه سادات رضوی در هند تکمیل شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، کتابت شجره نامه سادات حسین آباد – بلیا، به طول 15 متر و عرض نیم متر به خط استاد سید ابوحیدر زیدی بر روی پارچه در بخش امسال مرکز بین المللی میکروفیلم نور به پایان رسید.
حسین آباد، منطقه‌ای از توابع بلیا واقع در شمال ایالت اوتراپرادش متصل به ایالت بیهار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سادات رضویِ حسین آباد در سال 532 هجری قمری به این منطقه مهاجرت کردند، سلسله نسب آنان با 16 واسطه از طریق میر محمد اسماعیل به پسر امام محمد تقی علیه السلام به نام "موسی مبرقع علیه ‎السلام" می‌رسد.
مرکز بین المللی میکرو فیلم نور، با استناد به شجره‎‌های قدیمی، بازنویسی شجره سادات حسین آباد ضلع بلیا را به مناسبت ولادت باسعادت امام رضا (ع) اتمام رساند.
شجره حسین ‎آباد اثبات می‎ کند که، چون پدر میر اسماعیل "حسین" نام داشت به همین خاطر نام این منطقه به حسین‎ آباد مشهور شده است.
از آثار اسلامی منطقه‌ی حسین آباد می‌توان به مساجد، حسینیه ‎ها، کربلا، روضه حضرت عباس علیه السلام، اشاره کرد که نشان علاقه مردم حسین ‎آباد به اهلبیت علیهم‎السلام است.
در این منطقه علمای زیادی وجود داشتند، از جمله گذشتگان می‌توان حکیم مولانا ممتاز حسین فرزند سجاد حسین (مدفون حسین ‎آباد - بلیا)، حکیم مولانا محمد اسماعیل فرزند ولایت علی (مدفون حسین‎ آباد - بلیا)، حکیم مولانا حیدر رضا فرزند علی رضا (مدفون قبرستان عمر گنج- بلیا)، حکیم مولانا مرتضی حسین فرزند ممتاز حسین (مدفون احمدآباد - گجرات)، مولانا جابر حسین (مدفون حسینیه چن‎چراغ راولپندی - پاکستان)، مولانا حامد حسین (مدفون پاکستان) و مولانا اعجاز عباس (مدفون ماداگاسکار - آفریقا) را نام برد.
یکی از مهمترین بخش‌های تاریخ روابط فرهنگی ایران و هند در دوران حکومت مختلف، مهاجرت ایرانیان و مسلمانان از نقاط مختلف به هند بوده است.
گاهی شرح فعالیت‌ها این افراد که شامل هنرمندان، فقهاء رجال و دیگر شخصیت تأثیرگذار هستند، در تحولات تاریخی گم شده است. اگرچه بنا به سنت تاریخ نگاری محلی، علم انساب و شجره نامه نویسی از دیرباز به عنوان راهکاری برای ثبت تاریخچه و شرح حال خاندان‌های مختلف استفاده می‌شده است. شجره‌ها و انساب قدیمی به مانند جریانی پویا در گستره تاریخ، با معرفی چهره‌های برجسته فرهنگی، مذهبی، سیاسی و اجتماعی نوشته اند اطلاعات مهمی به آینده انتقال دهند.
بخش انساب و رجال مرکز بین المللی میکروفیلم نور تاکنون شجره بسیاری از سادات مهاجر و سلسه‌های عرفانی هند را ترتیب و تنظیم کرده است. تهیه و تنظیم شجره ساداتی، چون سادات نقوی، تقوی، عابدی، زیدی و رضوی که امروزه در شمال هند از جمله کار‌های بخش انساب این مرکز است.
همچنین بررسی و تنظیم و ترتیب سلسله عرفانی که از قرن هفتم هجری به بعد، از ایران به هند مهاجرت کردند از کار‌های دیگر این مرکز است که باهمکاری گروهی از محققین هندی باجمع آوری، تحقیق و تطبیق داده‌ها تاکنون موفق به تهیه و تنظیم 36 شجره شده است.
شجره‌های تهیه شده در هند مربوط به خاندان ساداتی است که از ایران، عراق، یمن و مکان‌های دیگر به هند رفته اند و در مناطق مختلف هند ساکن شده اند. نسل این سادات تا به امروز نیز در هند باقی مانده است. مرکز میکروفیلم نور با استناد به نسخه‌های قدیمی شجره نامه‌های هند، در تلاش است، میراث کهن شجره نویسی را از طریق بازنویسی شجره ها، نگهدارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شجره سادات رضوی حسین آباد شجره نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۱۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

ایسنا/لرستان استاندار لرستان با اشاره به اینکه از سه مسیر سازمان برنامه و بودجه، مولدسازی و فروش نفت برای تامین منابع پروژه راه‌آهن تلاش‌هایی صورت گرفته است، بیان کرد: فعالیت اجرایی در این پروژه زمان‌بر است و این طرح یکی از مطالبات جدی مردم استان به‌ویژه مردم خرم‌آباد است.

ابوطالب شفقت روز پنج‌شنبه در حاشیه بازدید از پروژه راه‌آهن دورود - خرم‌آباد با اشاره به اینکه این پروژه یکی از پروژه‌های مهم و راهبردی لرستان است، افزود: این طرح در دولت سیزدهم جزو مصوبات سفر رئیس جمهور قرار گرفت و طی یک سال گذشته این طرح ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

استاندار لرستان با بیان اینکه قرارداد ساخت این پروژه سال ۹۱ با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) منعقد و عملیات اجرایی آن همان سال آغاز شد؛ اما در پیچ و خم کمبود اعتبار ماند، افزود: پیشرفت فیزیکی این طرح تا سال ۹۷، حدود ۳۸ درصد بود.

شفقت با اشاره به اینکه از سه مسیر سازمان برنامه و بودجه، مولدسازی و فروش نفت برای تامین منابع پروژه راه‌آهن تلاش‌هایی صورت گرفته است، بیان کرد: فعالیت اجرایی در این پروژه زمان‌بر است.

وی به اجرای ۳۳ کیلومتر تونل در این طرح اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه مردم استان انتظار تسریع در روند ساخت این طرح را دارند، از قرارگاه خاتم درخواست بازدید از پروژه را داریم.

شفقت افزود: برای تامین اعتبار ادامه اجرای طرح مراوداتی بین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و دولت بوده و املاکی در قالب مولدسازی در اختیار قرارگاه خاتم قرار داده شده که می‌تواند به ‌مرور از این منابع استفاده کند و این مهم در حال پیگیری است.

شفقت با تاکید بر اینکه حجم اعتبار پروژه بسیار سنگین است، افزود: پیگیر تامین منابع آن هستیم و از گرفتن سهم استان کوتاه نخواهیم آمد.

استاندار لرستان رقم مطالبات قرارگاه خاتم از پروژه راه‌آهن لرستان را ۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تکمیل راه آهن دورود - خرم آباد از منابع مختلف پیگیری می شود
  • سومین نمایشگاه گردشگری،صنایع دستی و مشاغل خانگی در محمدآباد جرقویه برپا شده است
  • تسریع در تکمیل جاده پلدختر - خرم‌آباد مطالبه مردم است
  • افتتاح مجموعه ورزشی پشته حسین آباد خرم آباد
  • پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد
  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است
  • تکمیل متروی گلبهار به مشهد در اولویت قرار گرفت
  • آغاز عملیات تکمیل مونوریل قم همزمان با دور دوم سفر رییس جمهور
  • از فرونشست زیرگذر امام حسین و انسداد راه ها تا آبگرفتگی منازل
  • آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند